Selecteer een pagina

Oefeningen

Hier vindt je alle oefeningen van alle maanden bij elkaar zodat je makkelijk terug kan zoeken.

Oefening 1, vraag jezelf om antwoorden

Een fijne manier om intuïtief de juiste antwoorden te krijgen, zonder dat je hoofd er tussen zit, is schrijven. We gaan hier eenvoudig mee beginnen zodat je kan wennen aan deze manier van werken. Hoe werkt het? 

Ga lekker zitten en adem even een paar keer rustig is. Nu mag je de vraag opschrijven en meteen daarna blijf je doorschrijven en je schrijft het eerste antwoord wat in je op komt op. Durf gewoon op te schrijven wat er komt. Ook al lijkt het misschien een gek antwoord of zegt je hoofd dat je het anders hebt geleerd of dat het niet mogelijk is. 

De volgende vragen zijn mooie vragen om mee te beginnen:

  • wat mag ik nu doen wat goed voor mij is?
  • wat heeft mijn bedrijf nu van mij nodig?
  • wat is mijn eerste actie die ik nu mag doen?

Nu je de antwoorden hebt gekregen vertrouw er dan op dat het klopt en ga in de actie! Ga de stappen zetten die je net door kreeg en vertrouw erop dat het is wat je nu nodig hebt om vooruit te komen.

Opdracht 2, teken vragen

Het universum is er altijd voor je om je te helpen. Je hoeft alleen maar om hulp te vragen en vertrouwen dat je hulp vraag gehoord is! (Zie ook video over het universum en de wet van de aantrekking bij de tools). Om vertrouwen te krijgen in het feit dat het universum er is voor jou gaan we eerst klein beginnen. We vragen om een teken aan het universum zodat je gaat herkennen hoe het universum met jou communiceert. De tekens van het universum komen op allerlei manieren naar je toe. Denk aan veertjes, muntjes, vogeltjes, muziek, woorden zoals engel, etc. Ze communiceren altijd met jou op een manier die jij kan ontvangen.

Je kan op de volgende manier om een teken vragen: “Universum geef me aub een teken die ik herken en begrijp”.

Ga nu lekker verder met je dagelijkse bezigheden en vertrouw dat het teken naar je toe komt. Op het moment dat je denkt ” hey dat is mijn teken” , vertrouw er dan ook op dat dat je teken is. Luister niet naar je hoofd die jouw van het tegendeel probeert te overtuigen. dat stemmetje mag je negeren.

 

Oefening 1, wat is jouw kracht?

 

 

Zie jij je eigen waarde en kracht net zoals anderen jouw zien? In deze opdracht ga je je beste eigenschappen en talenten omarmen.

Schrijf drie van jouw mooiste eigenschappen op een papier voor jezelf. Ga vervolgens aan drie mensen, klanten of vrienden, vragen wat zij als jouw drie beste eigenschappen en talenten zien. Maak vervolgens een woord-cloud op papier of via deze website en deel deze in de Facebook groep.

 

Opdracht 2, hulp vragen

Om hulp vragen aan het universum mag echt een gewoonte worden deze maand. Vraag deze maand elke dag om hulp. Voor grote dingen en kleine dingen. Maak een post-it en plak die op een plek waar je het dagelijks regelmatig ziet. Vraag elke keer als je de post-it ziet om hulp. 

Oefening 3, van oud naar nieuw.

Tijd om het oude los te laten en voor het nieuwe te gaan. Maak een lijst van alles wat je mag opruimen/opschonen. Verdeel dat in de volgende categorieën:

  1. patronen en gedachtes
  2. vrienden en kennissen
  3. aanbod
  4. content van je website of social
  5. kleding/huis
  6. klanten

Ga nu stap voor stap opruimen. Hier gaan we ook samen aan werken deze maand in de facebookgroep.