Selecteer een pagina

Oefeningen December

Hier vindt je alle oefeningen van de maand December. Gedurende de maand zal ik indien nodig hier oefeningen toevoegen.

Oefening 1, afronden

Zo aan het einde van het jaar is het fijn om dingen af te ronden. Welke klusjes mag jij nog even doen in December zodat je 2020 echt opgeschoond kan beginnen? Maak een lijstje maar niet vanuit je hoofd…..

Ga rustig en stil zitten. Ga een kwartier stil zijn. Laat je gedachtes gaan. Pak pen en papier en schrijf op:

Ik mag in December de volgende dingen afronden……

Vervolgens schrijf je intuïtief door. Dat zijn dus de dingen die echt mogen worden afgerond en misschien is dat wel een heel ander lijstje dan dat je in je hoofd had bedacht!

Opdracht 2, zie je groei

Aan het einde van het jaar is het een mooi moment om even terug te kijken. Vaak kijken we alleen maar vooruit naar wat we willen bereiken en wat we dus nog niet hebben maar nu mag je even terug kijken.

Pak pen en papier. Pak er ook kleurtjes, stickers etc bij als je dat leuk vindt.

Zet nu 1 lijn van links naar rechts voor persoonlijke groei, 1 lijn voor zakelijke groei, 1 lijn voor geluk gevoel, 1 lijn voor zelfvertrouwen en vul dit aan met zoveel lijnen als jij wilt. Kijk nu waar je begon in 2019 en waar je eindigt in 2020. Teken dat in. Misschien begon je laag had je een hoogtepunt in maart en daalde je in november. Alles is goed. Kijk maar eens waar je uiteindelijk eindigt in December. Zie je groei. Wees trots op jezelf! ook als het minder is dan je misschien had gewild.